Vĺčatá sú pripravené pomáhať v čase epidémie intenzívnym online poradenstvom

Portál Vĺčatá.sk už niekoľko rokov poskytuje informácie o zmysluplných hrách a technológiách. V čase epidémie sme sa rozhodli tento servis rozšíriť o intenzívne online poradenstvo.

Obrátiť sa na nás môžete prostredníctvom emailu na adresu redakciavlcata@gmail.com alebo priamo cez našu Facebookovú stránku https://www.facebook.com/vlcata.sk/.

Náš odborný tím je pripravený  poskytnúť pomoc a poradenstvo nielen s témou videohier vo vzdelávaní. Môžte sa na nás obrátiť aj so všeobecnejšími témami – ako sú učenie z domu, využitie technológií vo vzdelávaní, ale sme pripravení poradiť aj so stolovými hrami. V tíme máme aj psychológa a tak sa neváhajte obrátiť na nás aj s inými problémami.

Okrem tejto online poradne dávame do pozornosti aj blog nášho kolegu Michala Božíka, kde spísal veľký prehľad hier, ktoré môžete spolu s deťmi skúsiť hrať počas karantény https://dennikn.sk/blog/1692272/videohry-vo-vzdelavani/

Michal Božík

Michal Božík je psychológ, zaoberajúci sa vo svojom výskume psychologickými aspektmi hrania videohier, ako aj vzťahom medzi videohrami a vzdelávaním. Je aj autorom dokumentárneho filmu o videohrách s názvom Cesta hrdinu. Pracuje ako samostatný výskumný pracovník vo Výskumnom ústave detskej psychológie a patopsychológie. Pracoval ako herný dizajnér v spoločnosti Pixel Federation, predtým pôsobil v programe Teach for Slovakia ako učiteľ, kde pracoval aj na tom, ako prebudiť v deťoch motiváciu k učeniu pomocou hier a technológií. S hrami má bohaté skúsenosti.