V novej expanzii Civilization VI budú hráči bojovať s klimatickými zmenami

Už 14. februára vychádza expanzia Gathering Storm, v ktorej sa civilizácie popasujú aj s environmentálnymi problémami.

Legendárna strategická hra Civilization nám tak na Valentína pripomenie lásku k prírode. Vývojárom sa podarilo vytvoriť komplexný ekosystém, v ktorom – tak ako v skutočnosti – všetko so všetkým súvisí. Environmentálne nezodpovedné budovanie priemyslu povedie ku globálnemu otepľovaniu a ďalším klimatickým zmenám s katastrofálnymi následkami.

Hráči sa môžu “tešiť” na zvýšené riziko záplav a búrok, stúpajúcu hladinu oceánov či roztápanie ľadovcov. Zachrániť ich samozrejme môžu investície do rozvoja obnoviteľných zdrojov energie – geotermálnych či veterných elektrární a solárnych fariem.

Okrem nových prírodných činiteľov sa môžeme tešiť aj na ďalší zaujímavý obsah, vrátane dvoch nových scenárov. V jednom si odskočíme do prvej svetovej vojny, v druhom nás čaká neľútostná pandémia moru v 14. storočí. Zaujímavou novinkou je aj Svetový kongres. Na jeho poli môžu hráči šíriť svoje myšlienky, dosiahnuť diplomatické víťazstvo či dokonca získať Nobelovu cenu za mier.

 

Zaujala vás nová expanzia? Prečítajte si aj naše recenzie na Civilization V a Civilization VI.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.